Sine, Ponašaj Se! 1. Deo

1. PROMENA NA GORE
 
Probudila me je dreka u toku noći i morala sam da ustanem iz kreveta da vidim o čemu se radi. Bilo mi je ubrzo jasno da je to glas moga sina koji je očigledno upravo tada došao kući iz izlaska. Provirila sam iz svoje sobe i gledala ga kako vidno pijan pokušava da izuje cipele pričajući usput na mobilni telefon.
 
Sin: “Ma ko je jebe… kurva obična! Puca mi ona stvar za nju. Sve su iste… Neću više o tome, završili smo! E ajde idem da pišam pa na spavanje, mrtav sam… vidimo se buraaaz.”
 
Izašla sam u hodnik u spavaćici i stala mu na put. Ljutito sam prekrstila ruke i pogledala ga u njegove polu zatvorene oči.
 
Mama: “Sjajan rečnik i ponašanje. Baš priliči jednom takvom momku. Ništa lepše nego kada me probude tvoje užasne reči i deranje!”
 
Sin: “Kevo ajde oladi. Ortak me brate zvao.” – rekao je gegajući se.
 
Mama: “Ortak… brate…?? Šta pričaš ti? Čuješ li sebe? Ja sam ti majka a ne tamo neki brat! Ponašaš se kao neko dete… Zadnji put kad sam proverila imao si 19 a ne 10 godina!”
 
Sin: “Šta god… nije mi baš dobro… moram do wc-a, skloni se.”
 
Okrznuo me je dok je prolazio i osetila sam jak miris alkohola.
 
Mama: “Naravno da ti nije dobro kada bančiš svako veče. Ništa ne radiš, samo lutaš!” – proderala sam se ali on kao da me nije čuo.
 
Vratila sam se u krevet crvena u licu od ljutnje.
 
Mama: “Ovako više neće ići. Ne mogu ovo više da trpim.”
 
Početkom tog leta je upoznao neku novu ekipu momaka i potpuno se promenio. Otac mu je preminuo ranije te godine i to je uticalo na nas oboje, ali posebno na njega. Ako bi i našao neki posao dobijao bi otkaz posle mesec dana… a ni veze mu nisu trajale duže. Prosto nije mogao da zadrži ni jednu devojku.
 
Plašila sam se da je možda počeo i da se drogira ali nisam imala nikakav dokaz za to.
 
Veoma smo retko komunicirali tih poslednjih meseci i viđala bih ga samo kada dođe gladan da jede ili kada traži pare. Srećom, moj pokojni muž je bio priznati arhitekta i ostavio nam je dovo…procitaj vise na Pusica.com